fbpx
Сьогодні
14:01 07 Лис 2018

Російські військові привезли в Горлівку радіаційні відходи у бочках, - Тимчук

Російські військові були помічені у Горлівці в уніформі від хімічного ураження з позначками про радіаційну небезпеку. 

Про це повідомив координатор "Інформаційного спротиву" Дмитро Тимчук.

У 2012 році по темі впливу переробки ртуті на екосистему Донбасу проводилися спільні дослідження американських вчених і фахівців ДонНТУ.  Даним питанням також займалися експерти з організації Environmental Protection Agency.

Тоді дослідження показали, що в районах, прилеглих до "Микитівського ртутного комбінату", вміст парів ртуті становить від 155-300 до 1427-1680 мг / л, що є причиною ртутної інтоксикації жителів цього району, підвищеної захворюваності, дитячої смертності.

"За час російської окупації частини Донбасу з 2014 року місцеві експерти кілька разів піднімали питання про стан справ на закритому ртутному комбінаті. Але окупаційна адміністрація проблему повністю ігнорує", – пише він.

Однак незабаром російські окупанти знайшли застосування даному об'єкту.

"В квітні 2017 року жителі Горлівки, які проживають в селищі Бессарабка, стали свідками перебування на території "Микитівського ртутного комбінату" військових в хімічному захисті з характерними знаками радіаційної небезпеки", – пише він.

Зокрема, до території покинутого комбінату під'їхали кілька Камазів, після чого два десятки російських військовослужбовців у формі хімічного захисту розвантажили бочки.

Потім, використовуючи масивні візки, перевезли їх на територію покинутого ртутного комбінату.

"За нашими даними, таким чином військовослужбовці ЗС РФ робили складування і захоронення радіаційних відходів, вивезених з території Росії", – пише Тимчук.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: