fbpx
Сьогодні
12:44 07 Лис 2018

Президент підписав закон про ув'язнення росіян за незаконний перетин кордону

Президент Петро Порошенко підписав законопроект про кримінальну відповідальність для громадян країни-агресора за незаконний перетин державного кордону України.

Про це свідчить інформація на сайті Верховної Ради.

Зазначається, що президент підписав закон сьогодні, 7 листопада.

18 жовтня Верховна Рада підтримала даний законопроект 243 голосами народних депутатів.

Зокрема, незаконний перетин кордону особою, яка має громадянство (підданство) держави-агресора, або іншою особою в інтересах держави-агресора, що суперечать національним інтересам України каратиметься позбавленням волі на строк до 3-х років.

За повторне вчинення таких дій або вчинення їх групою осіб передбачатиметься відповідальність у формі позбавлення волі на строк від 3-х до 5 років, а вчинення таких дій із застосуванням зброї – на строк від 5 до 8 років.

Під дію законопроекту підпадають також ті, хто їздив до Криму та на Донбас через закриті пункти пропуску.

Також кримінальну відповідальність за незаконний перетин кордону будуть нести і представники підрозділів збройних сил та силових відомств держави-агресора.

Крім того, під дію законопроекту підпадають ті, хто перетнув кордон в пунктах пропуску без відповідних документів або за документами, що містять недостовірні відомості.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: