fbpx
Сьогодні
17:20 07 Лис 2018

"Пільговий газ": "Нафтогаз" вимагає від уряду 6,6 млрд компенсації

НАК "Нафтогаз України" в жовтні 2018 року подала до Господарського суду Києва позов проти Кабінету міністрів щодо відшкодування збитків в розмірі 6,6 мільярда гривень, які виникли в четвертому кварталі 2015 року через відмову уряду створити механізм і джерела компенсації виконання компанією спеціальних зобов'язань з постачання газу.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Згідно з проектом проспекту емісії єврооблігацій НАК, в цілому керівництво "Нафтогазу" на основі власних неаудованих розрахунків оцінює суму необхідної компенсації за ПСО за період з 1 жовтня 2015 року по 30 червня 2018 року більш ніж в 102,9 млрд грн.

З цієї суми 80,8 млрд грн становить упущена виручка "Укргазвидобування", 7 млрд грн пов'язані з формуванням резервів за поганими боргами, а 5,1 млрд грн – збитки.

Компанія нагадала, що в 2017 році в адміністративному суді оскаржила відмову уряду створити механізм і джерела компенсації збитків за ПСО і в тому ж році виграла ці справи в судах першої інстанції та апеляції.

Згідно з проспектом, Кабмін подав касацію до Верховного суду. Дата слухань поки не відома.

Згідно з проектом проспекту, на червень цього року різниця між середньозваженою ринковою ціною газу і ціною його поставки за ПСО становила близько 67%.

Відповідно до представленого графіку за період з початку 2016 року до середини 2018 року, мінімальною (близькою до нуля) вона була в травні 2016 року, максимальною (понад 110%) – в січні 2016 року.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: