fbpx
Сьогодні
08:43 07 Лис 2018

Партія Трампа втрачає більшість у палаті Конгресу США, але зберігає контроль над Сенатом, - попередні результати

Республіканська партія Дональда Трампа за підсумками проміжних виборів втрачає більшість у Палаті представників – нижній палаті Конгресу США.

Про це свідчать попередні результати виборів, повідомляє Голос Америки.

Наразі республіканці контролюють тут 235 з 435 мандатів, демократи – 193. Для контролю за більшістю потрібно 218 голосів. Таким чином, для контролю за більшістю демократи мали отримати місця у 23 округах, які у попередньому складі парламенту контролювалися республіканцями.

Наразі підрахунок голосів триває але обидва політичні табори зійшлися у думці, що демократи вже гарантували собі щонайменше 23 додаткових місця у нижній палаті.

Зокрема, лояльний до демократів телеканал CNN оголосив, що кількість округів, "перехоплених" демократами, перевищила 23. Із цим погоджується лояльний до Трампа телеканал Fox News, за оцінками якого демократи гарантували собі контроль за Палатою представників.

Проте, Демократична партія не змогла перехопити більшість Сенаті: Республіканська партія зберігає контроль у верхній палаті американського парламенту.

Так, можна напевно говорити про програш демократів у штатах Індіана, Флоріда, які досі були представлені у Сенаті депутатами від Демократичної партії. Також попередні дані свідчать про ймовірний програш демократів у штатах Міссурі та Північна Дакота.

Ці результати є значно гіршими за прогнози демпартії і практично знищують шанси на те, що зможуть перебрати у Республіканської партії контроль за Сенатом.

Перемога республіканців у Сенаті зробить неможливою реалізацію процедури імпічменту президенту США. Навіть якщо демократам вдасться здобути перемогу в Палаті представників, без підтримки двох третин Сенату, в демократів не вийде ухвалити подібне рішення.

До проміжних виборів і Палата представників, і Сенат, контролювались республіканцями. Тоді республіканці контролювали 51 місце в Сенаті, в той час, як Демократична партія контролювала 49 місць, включаючи двох незалежних сенаторів, які є прибічниками Демократичної партії.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: