fbpx
Сьогодні
16:42 07 Лис 2018

Депутату світить 8 років з конфіскацією за спробу підкупу НАБУ за $500 тисяч

Прокуратура склала обвинувальний акт відносно депутата Одеської обласної Ради, який намагався дати хабар НАБУ.

Про це передає прес-центр ГПУ.

Департаментом Генеральної прокуратури завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо депутата Одеської обласної ради та його спільника, які пропонували 500 тис доларів США службовій особі Національного антикорупційного бюро України.

Водночас джерело в прокуратурі підтвердило Рубриці, що мова йде про Олега Бабенка.

У листопаді 2017 року із заявою до ГПУ звернулась особа, якій стало відомо про підготовку  зловмисниками працівнику НАБУ хабара у сумі 185 млн грн для уникнення конфіскації заарештованих коштів депутата, який обібрав місцевий бюджет.

"В результаті узгодженої, злагодженої роботи працівників Генпрокуратури та НАБУ, а також своєчасного проведення негласних слідчих, задокументовано факт пропозиції керівнику одного із підрозділів НАБУ неправомірної вигоди у сумі 500 тис доларів США", – пише ГПУ.

За результатами розслідування обвинувальний акт скеровано до Печерського районного суду Києва за ч. 3 ст. 369 КК України для розгляду по суті.

Санкціями статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 4 до 8 років з конфіскацією майна.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: