fbpx
Сьогодні
16:11 06 Лис 2018

"Заборонити ворожу пропаганду": під РНБО активісти вимагають санкцій проти "112 Україна" і NewsOne

Невідкладно розглянути ухвалену 4 жовтня постанову ВР та запровадити санкції, передбачені документом проти телеканалів "112 Україна" та NewsOne, вимагають активісти під стінами РНБО.

Участь у пікеті взяли близько 50 активістів, повідомляє Укрінформ.

"Ми прийшли під стіни РНБО, щоб нагадати їм про їх обов'язок, а саме – заборонити ворожу пропаганду "112 каналу" та NewsOne. Постанова була прийнята 4 жовтня і за цей час не було надано жодних офіційних пояснень від РНБО, хоча вони мали протягом двох тижнів розглянути постанову", – заявила активістка, офіцер ЗСУ Юлія Микитенко.

Микитенко наголосила, що РНБО насправді вже порушила всі терміни, оскільки документ до неї був переданий ще 12 жовтня.

Активісти зазначили, що не знають, в чому полягає причина зволікання з боку РНБО. Серед причин, через які вимагають закрити згадані телеканали: антиукраїнська риторика, заклики жити в мирі з агресором, запрошення одіозних осіб з числа колишньої влади.

"Не тільки артилерія та автомати є зброєю, зброєю є інформація. Тому ми закликаємо РНБО прислухались до громадян та АТОвців", – закликали учасники акції. Вони пообіцяли контролювати виконання Радою нацбезпеки норм законодавства щодо впровадження в дію постанови ВРУ.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: