fbpx
Сьогодні
13:23 06 Лис 2018

Volkswagen розробляє квантовий комп'ютер для оптимізації дорожнього руху

Німецька компанія Volkswagen хоче застосувати технології квантових обчислень для оптимізації управління дорожнім трафіком.

Про це повідомляє Engadget.

Розробка дозволить швидше обробляти інформацію про ситуацію на дорогах, а також поліпшити продуктивність диспетчерів таксі, служб порятунку і рух громадського транспорту.

Чинним системам управління важко дається така велика кількість автомобілів на дорогах, враховуючи, що все більше систем отримують інформацію не тільки з камер спостереження , але і від смартфонів користувачів і датчиків в транспортних засобах.

Створені з використанням квантових технологій дорожні моделі дозволять знизити простої громадського транспорту, розвантажити дороги під час пікового часу, оптимізувати роботу світлофорів.

Крім того, в майбутньому на дорогах з'явиться велика кількість безпілотних транспортних засобів, квантовий комп'ютер буде збирати дані і від цього типу автомобілів, а також керувати ними.

Видання зазначає, що на сьогоднішній день квантовий комп'ютер від Volkswagen швидше є концепцією, ніж існуючою розробкою. Однак Volkswagen має намір виводити його на комерційний ринок і впроваджувати його в транспортні системи різних міст.

Першим містом, де буде тестуватися транспортна система нового покоління, стане Барселона.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: