fbpx
Сьогодні
16:56 06 Лис 2018

Сигароподібний космічний об'єкт, який виявили торік, ймовірно є інопланетним зондом, - CNN

Таємничий сигароподібний об'єкт космічний об'єкт, який помітили у нашій сонячній системі торік, можливо був космічним кораблем, який послали для дослідження Землі.

Таку версію озвучили астрономи з Гарвардського університету, передає CNN.

Об'єкт, який отримав прізвисько Oumuamua, що означає "посланець з далекого минулого" на Гавайських островах, був вперше виявлений в жовтні 2017 року телескопом Pan-STARRS 1 на Гаваях.

З моменту свого відкриття вчені не могли пояснити його незвичні параметри и точне походження. Спочатку дослідники назвали його кометою, а потім астероїдом, перш ніж, нарешті нарекли першим у своєму роді "міжзоряним об'єктом",

Тепер нова стаття дослідників з Гарвардського Центру астрофізики підвищує ймовірність того, що подовжений темно-червоний об'єкт, який переміщається зі швидкістю 196 000 миль на годину, може мати "штучне походження".

"Oumuamua може бути оперативним зондом, спрямованим на Землю інопланетною цивілізацією", – йдеться у документі, який астрономи представили у науковому журналі.

Ця теорія заснована на "надмірному прискоренні" об'єкта.

Проте, вчені вважають, що навіть якщо це і так – це радше уламок технології чужих, а не діючий корабель.

"З огляду на штучне походження, одна з можливостей полягає в тому, що Oumuamua – це космічний корабель, який дрейфує в міжзоряному просторі як уламок передового технологічного устаткування", – написали автори статті.

У астрономи припускають, що висока швидкість об'єкта і його незвичайна траєкторія можуть бути результатом того, що він більше не функціонує.

"Це пояснювало б різні аномалії Oumuamua, такі як незвичайна геометрія, його низька теплова емісія, що свідчить про високу відбивну здатність і відхилення від кеплеровської орбіти", – пояснили вчені.

Там додали, що Oumuamua – це перший подібний об'єкт, який вчені мають змогу спостерігати у нашій сонячній системі.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: