fbpx
Сьогодні
Заява 20:00 06 Лис 2018

Росія повністю заблокувала звільнення заручників, - Геращенко

СІЗО Сімферополя

Росія заблокувала питання звільнення заручників і політв'язнів та продемонструвала свою недоговороздатність.

Про це повідомила перший заступник голови Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко.

Такий висновок Геращенко зробила за результатами засідань у Мінську Тристоронньої контактної групи і робочих підгруп.

"На жаль, деструктивна позиція Москви, яка відверто заявила про проведення "виборів" в ОРДЛО і намагається на повну втручатися у виборчу кампанію в Україні, ставлячи на лояльних кандидатів і кандидаток, аби тільки не Порошенко, повністю заблокувала питання звільнення заручників. За Сенцова бореться весь світ – і всьому світу Москва демонструє презирство і недоговороздатність", – обурилась Геращенко.

Вона зазначила, що українська сторона у вівторок знову звернулася до представників РФ з вимогою негайно надати офіційну відповідь на пропозицію передати Росії 23 злочинів-росіян в обмін на політв'язнів Кремля.

"Також ми готові помилувати кілька десятків сепаратистів в обмін на 20 українців, цивільних і військових, які незаконно й роками утримуються на окупованому Донбасі", – розповіла вона деталі переговорів.

Також українські представники звернулись до координатора ОБСЄ Фріша щодо драматичної долі підлітків з Ясинуватої, яких бойовики обіцяли відпустити ще 2 роки тому, натомість їх досі утримують в "донецькому СІЗО".

"Сьогодні був дуже важкий Мінськ", – визнала Геращенко.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: