fbpx
Сьогодні
15:05 06 Лис 2018

Рада створила слідчу комісію із розслідування вбивства Гандзюк і нападів на активістів

Парламент утворив тимчасову слідчу комісію, яка займатиметься перевіркою відомостей та з'ясування стану розслідування щодо нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів.

За ухвалення відповідного проекту постанови №9262 "Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України для проведення розслідування відомостей щодо нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів" за основу та в цілому проголосували 259 народних депутатів при 150-ти мінімальних.

Головою ТСК обрано народного депутата Борислава Березу (позафракційний), заступником голови – народного депутата Сергія Алєксєєва (фракція "Блок Петра Порошенка").

Термін діяльності Тимчасової слідчої комісії та термін подання нею звіту про виконану роботу на розгляд Верховної Ради України – три місяці з дня її утворення.

До складу Тимчасової слідчої комісії включено народних депутатів: Юрія Буглака (фракція "Блок Петра Порошенка"), Валерія Карпунцова (БПП), Найєма Мустафу-Масі (БПП), Максима Саврасова (БПП), Василя Яніцького (БПП), Ігоря Алексєєва (Народний фронт), Сергія Висоцького (Народний фронт), Антона Геращенка (Народний фронт), Юрія Павленка (Опозиційний блок), Дмитра Шпенова (Опозиційний блок), Олену Сотник (Об'єднання "Самопоміч"), Ігоря Луценка (Батьківщина), Андрія Шипка (партія "Відродження"), Євгена Рибчинського ("Воля народу"), Ірину Геращенко, Остапа Єднака, а також Ігоря Мосійчука (Радикальна партія).

Відома в Херсоні активістка, волонтер, співробітниця міської ради Катерина Гандзюк, яку влітку облили сірчаною кислотою, померла 4 листопада в лікарні. За попередньою інформацією, у неї відірвався тромб. Жінці було 33 роки.

Напад на Гандзюк стався 31 липня. Невідомі облили її сірчаною кислотою, внаслідок чого вона дістала хімічні опіки і частково втратила зір. Гандзюк перенесла більше 10 операцій. З 1 серпня вона перебувала в опіковому центрі Києва.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: