fbpx
Сьогодні
19:43 06 Лис 2018

Експерти ООН заявили, що Донбас на порозі екологічної катастрофи

Воєнні дії на території Донецької і Луганської областей завдають серйозної екологічної шкоди Україні, а східний регіон наразі на порозі екологічної катастрофи.

Про це повідомляють Новини ООН.

"Сьогодні війна руйнує довкілля в Україні. За оцінкою експертів Програми ООН з довкілля (ЮНЕП), в результаті конфлікту на Донбасі зруйновані екосистеми на території щонайменше 530 тисяч га, у тому числі у 18 природних заповідниках загальною площею 80 тисяч га. Крім того, постраждало 150 тисяч га лісів – досі на території, прилеглій до зони бойових дій, палахкотять 12 тисяч лісових пожеж", – наголошують експерти.

В ООН наполягають на тому, що захист довкілля має стати частиною зусиль з запобігання конфліктам і стратегій з підтримання миру.

«Донбас наразі на порозі екологічної катастрофи, причина якої – забруднення повітря, грунту і води унаслідок вибухів великої кількості боєприпасів та затоплення промислових підприємств. Необхідно терміново провести оцінку екологічних збитків, завданих збройним конфліктом, і звести їх до мінімуму», – наголосила експерт ЮНЕП Лейла Урекенова.

За оцінками експертів, промислові підприємства у східному регіоні країни становлять потенційну загрозу для здоров'я людей і природи.

"У регіоні зосереджені 5,5 тис. промислових підприємств та об'єктів інфраструктури, які, в разі ушкодження, стануть джерелом значної шкоди для довкілля. Забруднення річок, включаючи Дон, загрожує здоров'ю людей. Зона бойових дій, у тому числі сільськогосподарські угіддя, нашпигована боєприпасами, що не вибухнули, на ліквідацію яких підуть роки або навіть десятиліття", – наголошують в ООН.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: