fbpx
Сьогодні
Фото 22:04 06 Лис 2018

Еко-технології: у місті Чортків з’явилися "розумні" лавиці

У місті Чортків (Тернопільська область) встановили дві смарт-лавочки на сонячних панелях.

Нові об'єкти відкрили в рамках спільного проекту ГО «Ініціатива» та Чортківської міської ради і субгрантового проекту «EE-Community» «Зарядись інформацією», який фінансується Міжнародним Вишеградським Фондом за сприяння Асоціації «Енергоефективні міста України».

Лавки з сонячними панелями, Wi-Fi та інформаційним табло, де мешканці та гості міста зможуть ознайомитися з відновлюваними джерелами енергії, альтернативними видами палива та поточним напрямом державної політики у сфері енергетики, встановили на центральній площі Героїв Небесної Сотні.

«Розумні» лавки, на яких наразі розміщено інформаційні плакати з програмою сприяння впровадженню відновлювальних джерел енергії, зокрема про відшкодування частини вартості матеріалів на встановлення сонячних електростанцій, стануть в нагоді як місцевим жителям, так і туристам.

Чортківська міська рада взяла на себе зобов'язання зменшити викиди парникових газів та розвивати поновлювані джерела енергії.

Проект «Зарядись інформацією» став яскравим прикладом об'єднання спільних зусиль неурядових організацій, громадськості, органів місцевого самоврядування для вирішення проблем із енергозбереження та глобального потепління.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: