fbpx
Сьогодні
21:49 06 Лис 2018

Еко-автівки: Kia та Hyundai домовилися про розробку "сонячних" дахів для електромобілів

Автовиробники Kia та Hyundai домовилися про спільну розробку «сонячних» дахів для своїх електромобілів і гібридів, аби забезпечити додаткову зарядну здатність.

Нова технологія може забезпечити 30-60% заряду акумулятора на день, а також може використовуватися для моделей із ДВЗ для підвищення ефективності використання палива, пише Рv-magazine.

Hyundai Motor Group заявляє про розробку різних видів «сонячних» дахів: із кремнієвих модулів, напівпрозорих панорамних дахів з можливістю встановлення сонячних елементів та легкого «сонячного» даху, який встановлюватиметься на зверху або на капоті авто. Масивний кремнієвий модуль розроблений передусім для гібридних моделей, а напівпрозора панорамна покрівля буде застосована до автомобілів з двигуном внутрішнього згоряння.

«У майбутньому до транспортних засобів будуть підключені різні типи технологій виробництва електроенергії, включаючи систему зарядки від Сонця. Це дозволить їм розвиватися від пасивного пристрою, який споживає енергію, до такого, який активно генерує її», – сказав виконавчий віце-президент відділу технічного проектування компанії Hyundai Motor Group Чонг-Гіл Парк.
«Сонячний» дах першого покоління із кремнієвих модулів буде доступний у окремих автомобілях Hyundai після 2019 року.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: