fbpx
Сьогодні
10:25 06 Лис 2018

Британія може внести до "списку Магнітського" росіян, які катували українських політв'язнів

Посольство України передало Міністерству закордонних справ Великої Британії список росіян та українців-коллоборантів, які катують політв'язнів в Криму.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Відповідний список передали представнику посольству Великої Британії Роберту Сіллі.

Зокрема, Сіллі написав у Twitter, що наразі громадська організація веде перемовини із МЗС України щодо визнання цього списку офіційним.

Українські правозахисники вважають, що людей у списку, який передали МЗС Великої Британії, потрібно занести до дії "акту Магнетського".

"Ми вважаємо можливим розширення дії "акту Магнітського" проти цих людей, оскільки йдеться про порушення Європейської конвенції з прав людини, а саме – про катування", – заявила українська правозахисниця Марія Томак на зустрічі.

У свою чергу, представник Британії має оптимізм щодо цього.

"Я вважаю те, як реагував британський уряд на отруєння Скрипалів, є доволі вражаючим прикладом ефективної протидії злочинам Росії", – зазначив Сіллі.

Зазначимо, що "Акт Магнітського" накладає економічні санкції й забороняє в'їзд особам, винним у порушеннях прав людини. У травні цього року закон схвалив парламент Британії.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: