fbpx
Сьогодні
11:53 05 Лис 2018

Росія може перекрити нам Чорне море, а влада не дає чітких наказів з протидії, - адмірал

Росія розпочала підготовку до можливості перекриття Чорного моря для українських портів.

Про це в інтерв'ю Еспресо.TV розповів адмірал ВМС України Ігор Кабаненко.

"На Чорному морі динаміка розвитку ситуації також йде у цій же площині (відносно блокади Азовського моря, – ред.), і є індикатори, які свідчать, що багато з тих ризиків і загроз, які вже активовані на Азові, вони поки в такому прихованому стані, але вони в будь-який момент можуть бути активовані. І треба цьому також приділяти увагу", – повідомив він.

За його словами, про підготовку відсічі цієї загрози нині мова не йде.

"Нам потрібна чітка морська політика. В основі всього є морська політика держави. Ну, а її поки нема", – сказав адмірал.

За його словами, Україна має чітко визначити "червоні лінії" для протидії Росії.

"Це невід'ємне суверенне право будь-якої, будь-якої прибережної держави, України в тому числі. І навіть тимчасово, на період окупації Криму, можна визначити, що на період окупації Криму: "ось такі розміри, ось червоні лінії". Але ж це будуть конкретні вказівки нашим силовим структурам для того, щоб вони захищали і діяли, бо сьогодні вони знаходяться у такому полі нерозуміння: а що вони повинні робити", – резюмував адмірал.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: