fbpx
Сьогодні
16:03 05 Лис 2018

Понад 70 громадських організацій вимагають відставки Авакова та Луценка

Генпрокурор Юрій Луценко і міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повинні піти у відставку через неспроможність реформувати правоохоронну систему.

Про це йдеться у заяві, яку підписали 73 громадські організації.

"Розслідування нападу на Катерину Гандзюк знову засвідчило очевидну неспроможність правоохоронної системи ефективно розслідувати як цей, так і низку інших нападів на громадських активістів, що сталися в різних регіонах України після Революції гідності", – заявляють активісти.

В заяві згадується, що напад на Гандзюк спочатку був кваліфікований як хуліганство і лише після тиску громадськості її перекваліфікували на "тяжкі тілесні ушкодження з метою залякування".

Потім кваліфікацію було змінено ще раз і визначено як "замах на вбивство".

"І лише через два місяці, 25 вересня 2018 року, за клопотанням адвоката Євгенії Закревської головне управління Нацполіції в Херсонський області додало ознаку замовності у кваліфікацію злочину (за п. 11 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України). Але в підозрі у виконавців ознака "замовності" і досі не фігурує", – сказано у заяві.

"Вимагаємо відставки генерального прокурора України Юрія Луценка і міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, які саботували реформу правоохоронних органів в Україні", – йдеться у заяві.

Активісти вважають, що відсутність "відсутність ефективної реформи поліції та прокуратури є причинами масових переслідувань і нападів на громадських активістів".

Відома в Херсоні активістка, волонтер, співробітниця міської ради Катерина Гандзюк, яку влітку облили сірчаною кислотою, померла 4 листопада в лікарні. За попередньою інформацією, у неї відірвався тромб. Жінці було 33 роки.

Напад на Гандзюк стався 31 липня. Невідомі облили її сірчаною кислотою, внаслідок чого вона дістала хімічні опіки і частково втратила зір. Гандзюк перенесла більше 10 операцій. З 1 серпня вона перебувала в опіковому центрі Києва.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: