fbpx
Сьогодні
15:03 05 Лис 2018

"Нас вбивають": громадські організації вимагають створити у Раді слідчу комісію через напади на активістів

Десятки громадських організацій звернулися до депутатів з вимогою утворити тимчасову слідчу комісію для розслідування нападів на активістів.

Відповідне звернення оприлюднив Центр громадянських свобод.

"Громадські організації звертаються до голів депутатських фракцій Верховної ради України з вимогою створити тимчасову слідчу комісію для розслідування нападів на громадських активістів, журналістів та політичних діячів", – йдеться у повідомленні.

Там зазначили, що напади на активістів цього року проходять по всій країні, а вбивство однієї з них Катерини Гандзюк не розкрито.

За місяць до смерті Катерина Гандзюк записала відеозвернення до української влади та громадськості.

"Вона знову підняла питання неналежного розслідування і поставила питання, які, на її ж думку, стали риторичними:"Хто замовив всіх цих людей? Хто покриває замовників? Чому така кількість розслідувань саботується? Чому ми маємо терпіти, поки найактивніших з нас вбивають та калічать? Відколи це стало нормою?", – йдеться у повідомленні.

Натомість голова фракції БПП у парламенті Артур Герасимов пообіцяв, що представники його фракції обов'язково будуть делеговані до ТСК з нападів на активістів, а сама фракція БПП голосуватиме за її створення.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: