fbpx
Сьогодні
21:36 05 Лис 2018

Азійський ринок: Україна на 21% збільшила товарообіг з Китаєм

Двостороння торгівля товарами між Україною та Китаєм за підсумками січня-серпня 2018 року зросла до $5,8 млрд, або на 21% порівняно з аналогічним періодом 2017 року.

Про це повідомив перший віце-прем'єр – міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів.

"Китай для України є стратегічно важливим партнером, наш обсяг торгівлі постійно зростає. За вісім місяців 2018 року україно-китайська двостороння торгівля товарами зросла на 21% – приблизно до $5,8 млрд – написав Кубів на своїй сторінці в Facebook.

У перспективі, через 5 років, Україна і Китай планують збільшити обсяг торгівлі мінімум до $10 млрд. У 2017 році цей показник становив $7,7 млрд.

"Китайський колега (торговий представник Китаю Фу Цзіїнь – ред.) впевнений, що обсяги взаємної торгівлі можуть незабаром скласти не тільки $10 млрд на рік, але і набагато більше. Над цим будемо працювати разом", – написав Кубів.

Досягти цього можна буде за рахунок україно-китайського плану дій щодо реалізації ініціативи Більшого шовкового шляху і Морського шовкового шляху XXI століття.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: