fbpx
Сьогодні
16:17 04 Лис 2018

Вбивство Гандзюк: поліція дізналася про смерть активістки із соцмереж, а не від лікарів

Про те, що громадський активіст і політик Катерина Гандзюк померла у розташованому в столиці опіковому центрі, Нацполіція дізналася із соцмереж.

Після цього до лікарні вирушила слідчо-оперативна група поліції Києва, яка підтвердила факт її смерті, повідомив начальник ГУ Нацполіції України в Києві Андрій Крищенко.

"Факт смерті підтвердився. Поліцейські проводять необхідні слідчі дії", – сказав він.

Як уточнює Департамент комунікації Національної поліції України, сьогодні, 4 листопада, близько 12.00 до поліції міста Києва надійшла інформація про смерть в опіковому відділенні Київської міської клінічної лікарні №2 жительки міста Херсон, радника Херсонського міського голови Катерини Гандзюк.

На місце виїхала слідчо-оперативна група Головного управління поліції м. Києва. Наразі співробітники поліції проводять огляд тіла та першочергові слідчі дії.

Після висновків експертизи щодо причин смерті буде дана правова кваліфікація.

Національна поліція нагадує, що в рамках розслідування кримінального провадження за фактом замаху на вбивство Катерини Гандзюк за статтею 15 (Замах на вчинення злочину), а також пунктом 4 частини 2 статті 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України затримано групу осіб, які обгрунтовано підозрюються у скоєнні цього злочину. Розслідування щодо них практично завершене і найближчим часом матеріали будуть направлені до суду.

"Розслідування щодо встановлення замовників, за ініціативи Генеральної прокуратури, проводить Служба безпеки України. Водночас поліція надає необхідну допомогу в рамках повного розкриття злочину", – наголошується у повідомленні.

Національна поліція висловлює щирі співчуття рідним та близьким Катерини Гандзюк.

Раніше повідомлялося, що керівник справами Херсонського міськвиконкому та громадська активістка Катерина Гандзюк, яку 31 липня облили сірчаною кислотою, померла в одній з лікарень Києва.

Порошенко вже відреагував на смерть Гандзюк.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: