fbpx
Сьогодні
20:30 04 Лис 2018

Казкова Лапландія: у селищі Санта-Клауса з'явиться величезний замок мумі-тролів

У селищі Санта-Клауса в Лапландії до Нового року збудують сніговий замок мумі-тролів.

Про це повідомляє otpusk.com.

"У відомому фінському парку розваг "Село Санта-Клауса" неподалік від міста Рованіємі цієї зими побудують сніговий замок мумі-тролів Moomin Snowcastle. Його площа становитиме 10 тисяч кв. метрів. На них розмістяться тематичні зони, включно зі сніговим лабіринтом, кафе і льодовим баром", – йдеться в публікації.

Зазначається, що замок мумі-тролів зі снігу буде вдвічі більшим за інші такі снігові споруди в Фінляндії.

Відкриття Moomin Snowcastle заплановано на 20 грудня, а закриття – на кінець березня.

За словами авторів проекту, об'єкт передусім орієнтований на іноземних туристів. Туроператори вже також виявили зацікавленість у відвідуванні фортеці зі снігу.

Мумі-тролі – одні з найвідоміших символів Фінляндії в усьому світі. Їх придумала фінська письменниця Туве Янссон. Згодом казкові герої стали не тільки персонажами популярних книг, але й мультфільмів. У фінському місті Тампере розташовано єдиний у світі Музей мумі-тролів. Розташований він у Палаці Тампере. Тут розміщено понад 2 тисячі експонатів, серед яких оригінальні ілюстрації Туве Янссон, тривимірні фігури, мініатюри й мультимедійні експонати.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: