fbpx
Сьогодні
20:02 04 Лис 2018

Баба Яга завжди проти: у Росії знову хочуть заблокувати BlaBlaCar

Міжрегіональна громадська організація "Об'єднання автопасажирських перевізників" направила в суд Москви позовну заяву з вимогою заборонити на території Росії діяльність сервісу BlaBlaCar.

Про це пише "Інтерфакс".

"1 листопада 2018 року поданий колективний позов про заборону "БлаБлаКар". Захист наших прав в наших руках!!!" – йдеться в повідомленні організації.

У свою чергу, в суді повідомили, що заява була зареєстрована в четвер, проте процесуального рішення по ній ще не прийнято.

Заявник просить визнати забороненою інформацію, що розміщується на сайті blablacar.ru і через мобільний додаток BlaBlaCar, а також заборонити на території Російської Федерації діяльність ТОВ "Комьюто Рус" в частині роботи сервісу BlaBlaCar.

Позивач, зокрема, вважає, що BlaBlaCar сприяє розвитку в країні нелегальних перевезень автомобільним транспортом "в обхід чинного законодавства з метою ухилення від оподаткування та фінансових витрат на забезпечення безпеки".

За допомогою сервісу, пояснює заявник, водії легкових авто і власники автобусів здійснюють перевезення пасажирів на комерційній основі між населеними пунктами під прикриттям поняття "попутник", "спільні перевезення", а дохід – "компенсація витрат на паливо".

BlaBlaCar заснований в 2006 році у Франції. Сервіс дозволяє автовласникам знаходити попутників для спільних поїздок і ділити між собою транспортні витрати. Сукупна аудиторія BlaBlaCar в світі становить 65 млн користувачів.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: