fbpx
Сьогодні
Огляд 22:09 04 Лис 2018

"Її вбили": містами України пройшли акції пам'яті активістки Катерини Гандзюк

Громадська активістка та радниця мера Херсона Катерина Гандзюк, яку наприкінці липня облили сірчаною кислотою, померла у неділю, 4 листопада, в одній з лікарень Києва.

Через смерть Гандзюк у низці українських міст небайдужі громадяни зібрались, аби вшанувати пам'ять та вимагати розслідування вбивства активістки.

У всіх містах акції розпочалися із хвилини мовчання.

КИЇВ

У столиці акція вшанування пам'яті розпочалася о 19:00 під будівлею МВС України на вулиці Богомольця. На мітинг прийшло кількасот людей – учасники виклали із лампадок напис "Її вбили".

«Сьогодні без коментарів» – друзі та колеги Каті Гандзюк сьогодні під МВС з єдиним питанням: ХТО БВИВ? Відповіді – немає

Posted by Хто замовив Катю Гандзюк? on Sunday, November 4, 2018

Також присутні анонсували акцію з вимогою розслідувати напад на активістку. Вона відбудеться біля Верховної Ради в понеділок, 5 листопада.

ХЕРСОН

Вшанували пам'ять померлої активістки і у її рідному місті – Херсоні. Як і в інших містах, акцію розпочали із хвилини мовчання.

гандзюк

ЛЬВІВ

Мітинг-реквієм розпочався о 19:00 на площі Ринок. До мерії люди принесли лампадки та запалили свічки. На місці зібралося кілька десятків учасників а також журналістів.

ЖИТОМИР

Житомиряни лишили квіти та лампадки під стінами управління Нацполіції.

ХАРКІВ

Харківські активісти прийшли до облуправління поліції області. Учасники мітингу у руках плакати із написами " Хто замовив вбивство Каті Гандзюк?"

ОДЕСА

СЛОВ'ЯНСЬК

Окрім того, акції вшанування пам'яті відбулися у Дніпрі, Луцьку, Тернополі, Полтаві, Хмельницькому, Ужгороді та інших містах.

Раніше повідомлялося, що керівник справами Херсонського міськвиконкому та громадська активістка Катерина Гандзюк, яку 31 липня облили сірчаною кислотою, померла в одній з лікарень Києва.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: