fbpx
Сьогодні
21:06 03 Лис 2018

У Ємені вчитель перетворив свій будинок в школу для 700 учнів

Учитель Адель Аль-Шорбагі з міста Таїз, Ємен, зробив зі свого будинку школу, на уроки в яку, приходить майже 700 осіб.

Про це повідомляє Reuters.

Аль-Шорбагі відкрив школу після початку війни, заявивши, що йому ніде вчити дітей. Проте, 500 хлопчиків і дівчаток у віці від 6 до 15 років записалися до нього на уроки в перший рік навчання.

«Усі школи закрилися, і у нас була проблема, що наші діти були на вулиці. Ми відкрили цей заклад як спільноту. Це був мій національний і гуманітарний борг стосовно людей, які мене оточують», – сказав Аль-Шорбагі в інтерв'ю Reuters.

Незважаючи на те, що «школа» – це голі цегляні стіни з великими дірками, замість вікон, діти з нетерпінням ходять на заняття з математики та англійською мовою.

Нагадаємо, ситуація в Ємені загострилася в 2014 році, коли повстанці-хусити стали зі зброєю в руках домагатися зміни влади в країні і зайняли значну частину території Ємену, включаючи столицю держави – місто Сана. 28 мільйонів жителів Ємену стали абсолютними заручниками бойових дій і блокади країни. І якщо прямими жертвами конфлікту вважаються близько 10 тис. людей, то наслідки війни – крайнє зубожіння і хвороби населення – забрали життя вже сотень тисяч.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: