fbpx
Сьогодні
10:00 02 Лис 2018

Російська партія просила помилувати Сенцова, але Путін відмовив

Президент Росії Володимир Путін не розглядатиме питання про помилування Олега Сенцова без його особистого звернення.

Про це йдеться у відповіді управління президента РФ із забезпечення конституційних прав громадян, повідомляє прес-служба партії "Яблуко", яка і подала відповідне прохання про помилування.

"Право помилування – виняткова прерогатива президента, конституція Росії не обмежує президента в цьому праві. Закликаємо не боятись здійснити цей крок, найважливіший з гуманітарної, правової та політичної точок зору", – йдеться у зверненні "Яблука".

У відповіді на звернення начальник департаменту управління президента РФ із забезпечення конституційних прав громадян Сергій Єсіпов вказує, що згідно з положенням про порядок розгляду клопотань про помилування, процедура помилування починається з особистого клопотання засудженого, який звертається до президента країни через адміністрацію виправної установи.

Надалі клопотання, разом з іншими матеріалами, направляється в комісію з питань помилування на території суб'єкта РФ, де приймається попереднє рішення про доцільність помилування.

На думку голови "Яблука" Емілії Слабунової, така відповідь свідчить про те, що Путін знімає з себе відповідальність за "вирішення дуже важливого політичного і, найголовніше, гуманітарного питання – збереження життя людини, звинувачення на адресу якого політично мотивовані".

Український режисер Олег Сенцов був затриманий у травні 2014 року. У серпні 2015 Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив його до 20 років колонії суворого режиму за нібито підготовку терактів в анексованому Криму.

Сенцова утримують у російській колонії "Білий ведмідь" в Ямало-Ненецькому автономному окрузі РФ.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: