fbpx
Сьогодні
16:31 02 Лис 2018

ОБСЄ хоче від України звільнення "журналіста" Вишинського, якому РФ платила за пропаганду

Представник ОБСЄ у справах свободи засобів інформації Арлем Дезір розчарований, що український суд подовжив арешт керівника "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського.

Про це передає Радіо Свобода.

"Я повторюю свій заклик до української влади прискорити розслідування щодо Вишинського та звільнити журналіста. Журналісти мають право висловлювати різні думки та звітувати про проблеми, які можуть вважатися суперечливими, чутливими або образливими, без страху бути покараними", – цитує Дезіра ОБСЄ.

Херсонський міський суд 1 листопада продовжив до 28 грудня строк тримання під вартою підозрюваному в державній зраді керівнику "РИА Новости Украина" Кирилу Вишинському.

Затриманому 15 травня 2018 року в Києві медіаменеджеру інкримінують державну зраду і проведення підривної інформаційної діяльності проти України. Вишинському загрожує до 15 років позбавлення волі в раз.

За даними СБУ, Вишинський за завданням Москви готував інформаційні матеріали в Криму для виправдання анексії Росією українського півострова, пізніше в Києві – для підтримки угруповань "ДНР" і "ЛНР". Щомісяця він отримував на цю діяльність 53 тисячі євро, які надходили з Росії через Сербію.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: