fbpx
Сьогодні
22:50 02 Лис 2018

Фото крупним планом: NASA оприлюднив нову світлину астероїда Бенну

Космічний корабель OSIRIS-REx сфотографував астероїд Бенну з відстані близько 330 км.

Знімок був зроблений 29 жовтня, його обробка зайняла чотири дні. За хвилину, поки OSIRIS-REx робив фотографію, Бенну повернувся на 1,2 °, пише Gizmodo.

"Космічний апарат рухався, коли робив ці кадри камерою PolyCam, а Бенну повернувся на 1,2 градуса протягом майже однієї хвилини, що пройшла між першим і останнім знімками. Команда використовувала алгоритм, щоб об'єднати вісім зображень", – підкреслили в NASA.

Космічний апарат OSIRIS-REx несе корисне навантаження з п'яти наукових приладів, які він буде використовувати для вивчення астероїда. Надалі зонд повинен сісти на Бенну і взяти проби грунту. Повернення на землю пристрою намічено на 2023 рік.

На додаток до основної мети місії по поверненню унікального зразка з астероїда, OSIRIS-REx також вивчить поверхню і склад астероїда, виміряє вплив сонячного світла на його орбіту.

"У грудні 2018 року ми почнемо отримувати зображення з MapCam, ще однією з камер місії, за допомогою кольорових фільтрів. Це дозволить нам створювати кольорові карти і вивчати географічний розподіл різних матеріалів на Бенну, в тому числі силікати, змінені присутністю рідкої води", – сказав Хав'єр Лікандро, дослідник з з Instituto de Astrofísica de Canarias, який займався обробкою цього зображення.

Бенну відноситься до вуглецевих астероїдів спектрального класу В. Передбачається, що подібні астероїди могли бути постачальниками складних органічних сполук і води на молоду Землю. Орбіти Землі і Бенну перетинаються, ймовірність зіткнення з ним вчені оцінюють в один до 4 тисяч.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: