fbpx
Сьогодні
13:48 01 Лис 2018

На виборах-2019 очікується найбільша з 2004 року явка виборців, - опитування

Опитування показує, що майже 76% українці готові прийти на вибори президента в 2019 році.

Про це свідчать результати спільного соціологічного опитування Центру "Соціальний моніторинг", Київського міжнародного інституту соціології, Українського інституту соціальних досліджень ім. О. Яременка та соціальної групи "Рейтинг", повідомляє Укрінформ.

"На сьогодні 75,8%, майже 76%, населення країни каже, що готове брати участь у цих виборах. При цьому повністю впевнені в тому, що прийдуть 40,7% і скоріше за все прийде 35,1%", – сказав директор Центру "Соціальний моніторинг" Дмитро Дмитрук.

Водночас, згідно із даними дослідження, цілком впевнені, що не підуть на вибори 11,9%, а скоріше за все не підуть – 7,6% опитаних українців.

"Традиційно у нас дуже високий показник заявленої явки в Західному регіоні, далі у нас іде Схід та місто Київ. Зростання готовності голосувати на Сході – це тенденція, яка почалася з літа. Раніше там були нижчі, ніж у середньому, показники готовності голосувати", – зазначив експерт.

Як зауважив Дмитрук, нижче середнього рівня по Україні показники очікуваної явки на Півночі, у Центрі, на Півдні і найнижчі показники фіксуються на Донбасі, а саме в Донецькій та Луганській області.

Разом із цим, на парламентських виборах 36,3% впевнені, що підуть голосувати на цих виборах, 36% скоріше підуть голосувати, впевнені, що не підуть – 14,1%, а скоріше не підуть – 7,8% опитаних українців.

Зазначимо, що в останнє така висока явка спостерігалася під час виборів президента у 2004 році – тоді вона склала 75%

Нинішнє опитування охопило всю територію України (за винятком тимчасово окупованих територій Луганської і Донецької областей та Криму). Всього було опитано 13684 респондентів, похибка не перевищує 0,85%.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: