fbpx
Сьогодні
18:07 01 Лис 2018

ЄС стоїть перед великими викликами та має спільно реагувати стосовно Росії, - Меркель

Фото Reuters

ЄС стоїть перед великими викликами. Вперше в нашій історії маємо керувати процесом, коли один з наших членів – Велика Британія – покинула нас.

Про це заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель на зустрічі зі студентами і журналістами у КНУ імені Тараса Шевченка, передає кореспондент "Рубрики".

"Разом з тим ми маємо бути інновативними в економіці, зміцнити євро, ми добре в цьому просунулися, об'єднати зусилля в плані науки і технології, захистити зовнішні кордони – земні і морські, тема міграції, не можемо дозволити провозити контрабандистам людей в ЄС", – заявила вона.

Також Меркель відзначила, що ЄС має спільно реагувати стосовно Росії.

"Це непогано вдавалося і думаю, що так і буде", – наголосила вона.

"Якщо все буде добре розвиватися, якщо добробути будуть гармонійними, я впевнена, що і через 10-20 років для Європи залишиться важливим ціннісна єдність".

Нагадаємо, канцлер Німеччини Ангела Меркель 1 листопада перебуває з робочим візитом у Києві. Окрім перемовин із президентом Петром Порошенком, канцлер планує зустрітися з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом, головою Верховної Ради Андрієм Парубієм та головами депутатських фракцій українського парламенту.

Нинішній візит Меркель в Україну став другим за останні чотири роки, попередній відбувся у серпні 2014 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: