fbpx
Сьогодні
17:54 01 Лис 2018

Меркель назвала три найважливіші реформи, які б вона запровадила на місці прем'єр-міністра України

Канцлер Німеччини Ангела Меркель у Києві на зустрічі зі студентами поділилася, які б реформи вона запровадили на місці прем'єр-міністра України.

Про це вона розповіла у КНУ імені Тараса Шевченка, передає кореспондент "Рубрики".

Перше – механізм боротьби з корупцією. Ця проблема не вирішується за 1 день, потрібно багато зробили за допомогою міжнародних експертів.

Друге – децентралізація. Не все можна вирішувати з Києва, треба передати відповідальність мерам і громадам, дати можливість збирати податки, щоб була конкуренція між регіонами. Отримує той, хто працює багато, щоб не казали.

Третє – необхідно створити законодавчу основу для приватизації. Тенденційно деякі держпідприємства ще достатньо неефективні. Просто приватизація – це не панацея.

Також Меркель заявила, що програма МВФ підвищення цін на енергоносії – великий виклик для людей.

Проте, за її словами, реформа цін на енергоносії важлива, оскільки Україна не може постійно жити на основі субсидій для всіх.

"В Німеччині ми робимо цільову підтримку, якщо людина не може заплатити – ми надаємо їй цільову підтримку, а хто може – має це робити. Треба проводити роботу. Україна за останні роки багато чого досягла. Була залежна від Росії, розвернулася і переорієнтувалася на нових торгових партнерів", – зазначила Меркель.

Нагадаємо, канцлер Німеччини Ангела Меркель 1 листопада перебуває з робочим візитом у Києві. Окрім перемовин із президентом Петром Порошенком, канцлер планує зустрітися з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом, головою Верховної Ради Андрієм Парубієм та головами депутатських фракцій українського парламенту.

Нинішній візит Меркель в Україну став другим за останні чотири роки, попередній відбувся у серпні 2014 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: