fbpx
Сьогодні
18:14 01 Лис 2018

"Європа - це відкритий проект": Меркель поділилася своїм баченням питання міграції

Що стосується питання міграції – Європа як проект – це відкритий проект, у нас є свобода пересування, ви можете вільно подорожувати, шукати роботу і без всяких обмежень влаштувалися.

Про це розповіла канцлер Німеччини Ангела Меркель на зустрічі зі студентами і журналістами у КНУ імені Тараса Шевченка, передає кореспондент "Рубрики".

"Ми повинні бути відвертими стосовно наших партнерів у ЄС. Системи, які не хочуть спілкуватися зі світом – неживі і неефективні".

Вона зазначила, що слово "мультикультуральність" трактують по-різному в Німеччині.

"Треба розрізняти різні міграції – є біженці, які подають заяву на притулок, є воєнні біженці, які не мають право у нас перебувати, держава має відправити їх назад", – розповіла вона.

"Нам необхідні легальні структури, через міжнародну організацію біженців, мова про певні квоти, про обмін з фахівцями, видаються робочі візи. З одного боку – бути відкритим, з іншого – укладати легальні договори між країнами", – відзначила Меркель.

Нагадаємо, канцлер Німеччини Ангела Меркель 1 листопада перебуває з робочим візитом у Києві. Окрім перемовин із президентом Петром Порошенком, канцлер планує зустрітися з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом, головою Верховної Ради Андрієм Парубієм та головами депутатських фракцій українського парламенту.

Нинішній візит Меркель в Україну став другим за останні чотири роки, попередній відбувся у серпні 2014 року.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: