fbpx
Сьогодні
14:24 01 Лис 2018

"Біда у мене": Луценко образився, що його дружини немає у санкційному списку РФ

Санкції Російської Федерації спрямовані передусім на "внутрішнього споживача".

Так думку висловив генпрокурор Юрій Луценко, відповідаючи на запитання журналістів у Львові.

"Я розглядаю ці списки виключно для внутрішнього спрямування населенню Російської імперії. Громадяни Росії мають нібито повірити, що Російська Федерація ще має якусь вагу на міжнародній арені", – сказав керівник ГПУ.

Взагалі, на його думку, так званий санкційний список РФ – це не те, що має цікавити українців.

"У мене інша біда – моєї дружини там немає. Розумієте, депутатів там трохи є, а моєї дружини немає. Це питання я, звичайно, поставлю, як тільки повернуся додому", – пожартував Луценко.

Водночас, відповідаючи на запитання про те, чому у цьому списку немає президента Петра Порошенка, генпрокурор відповів, що "у світовій практиці ще жодного разу не було такого явища".

"Хоча для Росії, мабуть, це не стримуючий фактор", – додав він.

Як повідомлялося, голова уряду РФ Дмитро Медведєв підписав постанову, що запроваджує "спеціальні економічні заходи" щодо 322 громадян та 68 компаній з України.

У списку опинилися судді Конституційного Суду України, депутати Верховної Ради України VIII скликання, великі українські підприємці, чиновники Адміністрації президента України, керівники органів виконавчої влади України і великих українських компаній, юридичні особи, контрольовані великими бізнесменами України.

Зокрема, під "санкції" потрапили керівник МВС Арсен Аваков, екс-прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, колишній лідер "Правого сектору" Дмитро Ярош, син президента Порошенка Олексій та інші.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: