fbpx
Сьогодні
14:06 31 Жов 2018

"У дитсадах вже збирають на IРad": радник міністра розповіла, що закон не зобов'язує створювати батьківські комітети в школах

На сьогодні не існує жодного законодавчого акту чи розпорядження, який би зобов'язував створювати у навчальних закладах батьківські комітети.

Про це розповіла радниця міністра освіти та науки Оксана Макаренко в інтерв'ю УНІАН.

"На сьогодні жодного зобов'язання утворювати батьківські комітети в школах немає. Прийнято новий закон про освіту, який тільки у загальних рисах позначає, що у школі може існувати батьківське самоврядування", – зазначила вона.

Проте, за її словами, у який спосіб це самоврядування буде реалізовано лише обговорюється.

"Там є різні форми здобуття освіти – домашня, дистанційна, тому прописувати для всіх однакові регламенти не дуже добре. Я вважаю, що таких моделей може бути не одна, а багато. І вирішувати, як саме батьки хочуть долучатися до шкільної освіти, було б правильніше на рівні школи. Але цей момент треба обов'язково з'ясувати з батьками", – зазначила вона.

Також радниця міністра додала, що батьківські комітети у школах на сьогодні перетворилися на відверте вимагання коштів.

"Це явище набуло жахливих форм, які дуже часто суперечать здоровому глузду. Як приклад можу назвати випадок, коли у дитячому садочку на подарунки "випускникам" збирали гроші на IРad, хоча це не має жодного стосунку до реальних потреб", – розповіла Макаренко.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: