fbpx
Сьогодні
11:11 31 Жов 2018

У Польщі завели справу проти української компанії за комп'ютерну гру про Освенцим

Прокуратура Варшави проводить слідчі дії проти української компанії, яка займається випуском комп'ютерних ігор, через намір випустити гру про Освенцим.

Про це заявив речник прокуратури Лукаш Лапчинський, повідомляє Rzeczpospolita.

Справу відкрили на підставі заяви голови польського Інституту національної пам'яті Ярослава Шареки, на думку якого поява такої гри є образою польського народу і пропагандою фашистського ладу.

"Слідство перебуває на етапі збору доказового матеріалу" – сказав Лапчинський.

Гру на ринок має намір випустити українська фірма Aliens Games, яка займається випуском комп'ютерних ігор. Гра спирається на тематику, пов'язану з концентраційними таборами, дія відбувається на території концтабору Аушвіц-Біркенау.

Користувачеві при цьому пропонують обрати для себе або роль в'язня табору, або роль наглядача-есесівця.

Наразі в інтернеті поширюють матеріали з рекламою гри. Серед іншого, реклама містить сцени розстрілу і знищення в'язнів у газових камерах, а також фрази на кшталт "польські табори смерті", "де є гонор великого польського народу, де ваш гонор, польські пси?".

Про гру стало відомо завдяки заяві депутата Йозефа Бринкуса. Він зазначив, що хоча виробником гри є українська фірма, насправді її авторами виступають росіяни.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: