fbpx
Сьогодні
11:31 31 Жов 2018

У Китаї студентів силою заганяли на завод збирати Apple Watch, погрожуючи не видати диплом

В Apple зараз проводиться розслідування робочих умов на фабриці в південно-західному Китаї, де було зафіксовано використання примусової праці.

Про це повідомляє The Guardian.

Було опитано 28 студентів, які працювали на фабриці в Чунцині, у провінції Сичуань. Усі зізналися, що працювали на фабриці не по своїй волі, при цьому іноді доводилося працювати в нічні зміни, з 8 вечора до 8 ранку, з мінімальними перервами на відпочинок.

За даними гонконгської організації Students and Scholars Against Corporate Misbehaviour студентів місцевих училищ на цю фабрику зганяли працювати під загрозою невидачі дипломів.

Це організовувалося під вивіскою "стажувань", хоча насправді фабрика просто домовлялася з навчальними закладами про робочу силу, особливо в періоди, коли обсяги замовлень зростали.

"Керівництво закладу не видало б нам дипломів, якщо би ми відмовилися виходити на роботу", – розповідав один зі студентів.

Стажування дозволені трудовим законодавством країни, але за даними правозахисників, ця робота не мала нічого спільного з навчанням.

"Ми як роботи на складальних лініях. Повторюємо одну і ту ж процедуру сотні і тисячі разів щодня ", – розповів один зі студентів.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: