fbpx
Сьогодні
10:26 31 Жов 2018

Спецслужби Росії завербували дружин трьох офіцерів ЗСУ

Співробітники контррозвідки викрили факти вербування близьких родичів українських військовослужбовців спецслужбами ворога.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Оперативники спецслужби встановили, що дружини трьох офіцерів Збройних сил України були завербовані під час перебування у своїх батьків у РФ та на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на жінок здійснювався психологічний тиск, погрожували забороною в'їзду-виїзду та в'язницею, а також погрожували завдати шкоди їхнім батькам.

"Внаслідок чого вони надали письмові згоди на конфіденційне співробітництво з обранням псевдонімів", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що російські спецслужби намагалися отримати від жінок інформацію про військові звання, посади, місця перебування та службові обов'язки їхніх чоловіків, а також дані про військові підрозділи, де вони проходять службу.

Після повернення на підконтрольну Україні територію, жінки все розповіли та зараз співпрацюють зі слідством і дають покази відносно обставин їх вербувань та отриманих завдань.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: