fbpx
Сьогодні
13:05 31 Жов 2018

Окупанти збили безпілотник ОБСЄ, бо той виявив ракетний комплекс армії РФ, - штаб

Бойовики напередодні збили безпілотний апарат ОБСЄ і як з'ясувалося, дрон зафіксував російський зенітно-ракетний комплекс "Оса".

Про це повідомляє прес-центр штабу ООС з посиланням на ОБСЄ.

26 жовтня БПЛА ОБСЄ було запущено з майданчика у Степанівці на підконтрольній Уряду України території.

"О 01:48 даний БПЛА виявив ЗРК 9К33 "Оса" збройних формувань РФ східніше окупованого Нижньокринського. О 01:53 команда СММ втратила зв'язок з БПЛА", – йдеться у повідомленні.

До втрати зв'язку БПЛА здійснював стабільний політ на висоті близько 2100 метрів, а погодні умови були добрими, небо – безхмарним. Усі зафіксовані параметри польоту були нормальними, камера БПЛА функціонувала.

За даними попередньої технічної оцінки, найімовірнішою причиною інциденту був удар, який збив БПЛА з курсу, обірвав живлення системи протидії глушінню та навісного обладнання і, зрештою, спричинив його падіння.

27 та 28 жовтня 2018 року спеціальна моніторингова місія проводила пошуки у районі інциденту за допомогою міні-БПЛА. Було зафіксовано численні сліди від коліс у полі в районі ймовірного падіння втраченого БПЛА. Але жодних уламків виявити не вдалося.

"Восьмеро опитаних у Нижньокринському громадян засвідчили, що чули вибух приблизно у час, коли трапився інцидент з безпілотником", – передає штаб ООС.

Там констатують, що версія щодо ураження безпілотника засобами ППО збройних формувань РФ, знаходить своє підтвердження.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: