Новини

В Україні для обмеження забудови запровадили систему кольорових ліній

Мінрегіонбуд оновив державну будівельну норму і з 1 вересня запровадив норму щодо "жовтих ліній", які повинні обмежувати забудову для безпеки при можливому руйнуванні будинків.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе.

"Тепер в генеральних планах населених пунктів і в детальних планах територій обов'язково повинні бути розділи по лініях обмеження. "Жовті лінії" – обмеження забудови з метою безпеки, щоб за можливого руйнування будівлі не постраждали інші споруди і не були перекриті шляхи евакуації", – написав він.

За словами Парцхаладзе, ці лінії визначаються за принципом: чим ближче до евакуаційних шляхів знаходиться будівля, тим нижчою по висоті вона повинна бути.

"Згідно з ДБН, "жовті лінії" обмежують зони можливих завалів житлових, громадських, промислових та інших будівель і споруд, розташованих вздовж магістральних вулиць сталого функціонування, за якими проводиться евакуація населення в особливий період та підтримується транспортне забезпечення виконання рятувальних та невідкладних аварійно-відновлювальних робіт", – написав він.

Парцхаладзе відзначив, що лінії обмеження забудови повинні визначатися при розробці документації щодо просторового планування для категорійних населених пунктів, що мають особливу важливість при цивільному захисті.

Це стосується територій, на яких розміщені суб'єкти господарювання, що мають важливе економічне і стратегічне значення для економіки і безпеки держави і становлять небезпеку для населення і територій у зв'язку з можливістю радіоактивного, хімічного забруднення або катастрофічного затоплення.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Свіжі дописи

  • Новини

Глава МЗС Латвії: Україна отримала зброю від деяких партнерів з дозволом бити по території рф

Україна отримала від деяких партнерів західну зброю із дозволом бити по російській території. Про це… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024
  • Новини

Грошові активи, нерухоме майно та земельні ділянки ексміністра освіти Табачника передали в управління держави

Фонд державного майна отримав у розпорядження гроші та нерухомість скандального колишнього міністра освіти України Дмитра… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024
  • Новини

Рішення для відбудови: на Київщині замінили майже 15 тисяч вікон, пошкоджених унаслідок російських атак

У Київській області завдяки благодійникам вже встановили 14,9 тисячі вікон у пошкоджених російськими окупантами будівлях.… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024
  • Новини

В Україні вже працюють 19 центрів рекрутингу: новий з’явився на Закарпатті

На Закарпатті 1 травня розпочав роботу новий центр рекрутингу, загалом таких центрів по країні вже… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024
  • Новини

Україна має історичну можливість пов’язати майбутнє з Євросоюзом, – Боррель

1 квітня до 20-річчя найбільшого в історії розширення Європейського Союзу у своїй заяві глава дипломатії… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024
  • Новини

Євробачення-2024: виступ України поставить режисерка, яка знімала кліпи для найбільших попзірок світу

Сценічний виступ українських представниць на цьогорічному "Євробаченні" — alyona alyona та Jerry Heil — поставить… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024

Цей сайт використовує Cookies.