fbpx
Сьогодні
14:25 31 Жов 2018

Кабмін зробив "Укрзалізницю" приватним акціонерним товариством

Кабінет міністрів України ухвалив рішення про зміну правового статусу "Укрзалізниці" з публічного акціонерного товариства на приватне.

Про це повідомляє сама компанія на своєму сайті.

Крім цього, там змінили назву компанії на "Акціонерне товариство Українська залізниця".

Даний крок викликаний, в першу чергу, тим, що компанія не відповідає вимогам, яким має відповідати публічне акціонерне товариство.

Зокрема, 100% акцій компанії належать державі, а їхнє відчуження заборонено. Акції ж публічної компанії торгуються на фондовій біржі та можуть купуватися інвесторами.

"Зі зміною правового статусу "Укрзалізниці" з публічного на приватне акціонерне товариство 100% акцій, як і раніше, належать державі і заборонені для відчуження. Ми мали ситуацію, коли формально акціонерне товариство мало ознаки приватного, а значилося в державному реєстрі як публічне. Тепер цю невідповідність усунуто", — повідомив очільник Укрзалізниці Євген Кравцов.

Зазначимо, що окрім іншого, публічні акціонерні товариства повинні мати більш прозору фінансову звітність, складену відповідно до міжнародних стандартів. Для приватних акціонерних товариств вимоги щодо звітності є менш суворими.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: