fbpx
Сьогодні
22:04 30 Жов 2018

ЄС до 2050 року планує повністю перейти на екологічно чистий транспорт

Міністри транспорту та екології країн-членів Євросоюзу схвалили на неформальній зустрічі в Австрії Грацьку декларацію, у якій зафіксовано прагнення створити до 2050 року повноцінну безвуглецеву систему транспорту на території ЄС.

Про це повідомила під час спільної прес-конференції у Граці міністр екології головуючої в Раді ЄС Австрії Елізабет Кестінгер, повідомляє Укрінформ.

"Створити повноцінну декарбонізовану систему транспорту в Європі до 2050 року – мета Грацької декларації", – заявила вона.

Австрійський міністр зазначила, що нинішня зустріч у такому форматі відбулася вперше, і це дуже важливо, оскільки проблеми довкілля, захисту клімату можна вирішити лише з урахуванням політики у сфері транспорту.

За її словами, у грудні Грацьку декларацію буде винесено на формальне засідання Ради ЄС.

Документ, розроблений австрійським головуванням, містить заклик до держав-членів та Європейської комісії активізувати зусилля зі швидшого впровадження заходів з чистої мобільності, аби сприяти покращенню здоров'я та якості життя європейських громадян.

Згідно з документом європейські кліматичні цілі до 2030 року та довгострокове бачення до 2050 року в рамках Паризької кліматичної угоди можуть бути досягнуті "лише завдяки політичним заходам та узгодженню структур фінансування та підтримки".

Читайте також: Tesla знизила ціну на свій найдешевший електрокар
Елізабет Кестінгер разом з міністром транспорту Австрії Норбертом Гофером також наголосили на важливості переходу на екологічно чисті автомобілі та автомобілі без викидів, а також на розвитку альтернативних видів палива. "Цифровізація, послідовне інвестування в розвиток інфраструктури громадського транспорту, більш екологічно чиста вантажна логістика, мобільний менеджмент, доступні мобільні послуги, а також соціально справедлива мобільність та безпекові аспекти безпеки транспорту мають поєднуватися для створення повністю інтегрованої транспортної системи", – заявив Гофер.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: