fbpx
Сьогодні
08:51 30 Жов 2018

Німеччина готується відкрити ринок праці для мігрантів з України, - ЗМІ

Німеччина планує відкрити свій ринок праці для українців з 2019 року, що може привести до переїзду половини мігрантів з Польщі до сусідньої країни.

Про це пише польське видання Rzeczpospolita в матеріалі "Чорний сон роботодавців", передає Радіо Польща.

Німецький уряд має намір відкрити ринок праці для осіб з країн, що не є членами Європейського союзу.

Як стверджує видання, німці, хоч і не говорять про це відкрито, але мають намір залучити саме українців. Нові закони щодо праці можуть вступити в дію на початку 2019 року.

Глава агентства працевлаштування Personel Service, яке займається наймом українських працівників, Томаш Інглот побоюється такого сценарію розвитку подій.

"Наслідки виїзду з Польщі півмільйона українських працівників важко уявити. У магазинах б не вистачало продавців. Не було б кому сидіти за касою, прибирати в готелях, видавати ключі", – сказав глава агентства.

"Правда, Польща люб'язніша щодо українців і що стосується мови та менталітету, але в Німеччині можна заробити в три, чотири рази більше. Для багатьох це вагома причина, щоб виїхати. В першу чергу поїдуть найкращі фахівці", – цитує видання віце голови Business Centre Club Збігнєва Журека.

Польські експерти бачать два варіанти виходу з ситуації, що склалася, зазначає газета: підвищення зарплати або залучення працівників з Білорусі, Грузії, Індії, В'єтнаму чи Непалу.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: