fbpx
Сьогодні
11:25 30 Жов 2018

Майже 4 млрд людей в Азії і на Тихому океані дихають забрудненим повітрям, - ООН

Понад 90% жителів країн Азії та Тихоокеанського регіону змушені дихати забрудненим повітрям.

Такі дані наводятся у доповіді програми ООН з навколишнього середовища (UNEP).

Ситуація в Азії і Тихоокеанському регіоні розцінюється експертами як кризова.

"Близько 4 млрд людей, приблизно 92% населення цих регіонів, піддаються впливу повітряного забруднення, яке представляють ризик для з здоров'я", – йдеться в доповіді.

Експерти кажуть, що для того аби знизити тягар для охорони здоров'я в Азії і Тихоокеанському регіоні, необхідно вжити заходів, спрямованих на зменшення викидів, які призводять до формування твердих частинок і озону.

Вони підкреслюють, що країни вже намітили і втілюють в життя необхідні заходи, без яких до 2030 року шкідливий вплив твердих частинок на здоров'я людей зріс би ще на 50%.

За даними ООН, від хвороб, пов'язаних із забрудненням повітря, у світі щороку помирають близько 7 млн ​​осіб, в тому числі 4 млн в Азії і Тихоокеанському регіоні.

UNEP пропонує прийняти комплекс заходів з 25 пунктів для зниження смертності, серед них – посилення контролю за виконанням конвенційних угод про зниження шкідливих викидів в атмосферу промисловими підприємствами та автомобілями, ширше використання чистих джерел енергії, підвищення енергоефективності домашніх господарств.

В результаті до 2030 року можна було б зменшити смертність від забруднення повітря на 2 млн осіб на рік.

Публікація доповіді UNEP приурочена до Першої глобальної конференції Всесвітньої організації охорони здоров'я з проблем забруднення повітря і здоров'я населення, яка проходить у Женеві.

Представники урядів і експерти обговорюють на ній заходи щодо зниження шкідливих викидів в атмосферу.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: