fbpx
Сьогодні
Фото 11:46 30 Жов 2018

Археологи знайшли таємний тунель під пірамідою Місяця ацтеків

Під пірамідою Місяця в стародавньому місті ацтеків Теотіуакан археологи виявили секретний тунель.

Як пише видання Science Alert, тунель міг мати ритуальне значення і використовуватися для "зв'язку" із підземним світом.

Приховані порожнини під пірамідою виявило сканування, а сам тунель, ймовірно, веде до поховальної камери. Він розташовується на глибині восьми метрів, йде на південь від центральної площі Plaza de la Luna та веде до порожнини завширшки 15 метрів (поховальної камери).

На думку вчених, у тунелю мало бути ще одне відгалуження – східне, проте отвір міг обвалитися.

"Ці великі ритуальні комплекси є священним ядром міста Теотіуакан", – говорить археолог Вероніка Ортега з Національного інституту антропології та історії (INAH) в Мексиці.

"Всі люди вважали це Меккою цивілізації, тому те, що може бути знайдено всередині, допоможе розгадати відносини, які цей древній мегаполіс мав з іншими регіонами Мезоамерики", – додала вона.

Вчені не знають вмісту поховальної камери, проте раніше у піраміді вже знаходили багато скелетів та слідів жертвоприношень, тож відкриття ще одного такого об'єкту під землею не буде дивним.

Теотіуакан — це величезне місто в долині Мехіко, на території якого розташовані найбільші піраміди Мезоамерики. На піку свого розвитку місто налічувало більше 125 000 жителів і було одним з найжвавіших центрів старого світу.

Піраміда Місяця – друга за величиною піраміда Мексики, ймовірно була побудована в 200-450 роках нашої ери тольтеками і використовувалася для ритуальних церемоній на честь богині води і Місяця Чальчіутлікуе.

Свою назву руїни отримали від ацтеків, які прийшли туди набагато пізніше після того, як тольтеки покинули місто з невідомих причин.

Піраміда Місяця

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: