fbpx
Сьогодні
22:03 29 Жов 2018

Всупереч санкціям: новий шляхопровід у Латвії проектує компанія РФ, що розробляла Керченський міст

Компанія РФ "Гіпростроймост", що розробляла Керченський міст, проектує новий трафік у Латвійській столиці, попри санкції ЄС та США.

Про це йдеться у матеріалі Skaties.lv.

Як зазначається, "Гіпростроймост", почавши працювати в Латвії з 2000-х, переміг у конкурсі проектувальників для трикілометрового шляхопроводу, який має з'єднати Східний Тулк – Пьедруас з вулицею Густава Земгала у Ризі.

У 2004 році технічний директор "Гіпростроймост" Ігор Колишев отримав сертифікат про дозвіл на проектування мостів в Латвії. Два тижні тому Колишев отримав новий безстроковий сертифікат щодо надання послуг в країні.

Як пояснив директор департаменту інфраструктури Ризької думи Емілс Якрінс, договір з "Гіпростроймост" був укладений до введення санкцій. Крім того, у латвійській компанії Vektors T заявили, що знають про участь "Гіпростроймосту" в проектуванні кримського моста, натомість будь-яких попереджень чи зауважень від служб безпеки щодо можливих ризиків не отримували.

Водночас у латвійському МЗС іншої думки. Як зазначили у зовнішньополітичному відомстві Латвії, будь-яка компанія, яка продовжує співпрацювати з санкційним підприємством, має нести кримінальну відповідальність.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: