fbpx
Сьогодні
12:17 29 Жов 2018

В Росії масово відмовляють у притулку біженцям з Донбасу та повертають українські паспорти, - РосЗМІ

В Росії почали масово відмовляти у наданні притулку та громадянству біженцям з Донбасу.

Про це передає російський "Комерсант".

"До редакції "Комерсанту" звернулися громадяни України, які поскаржилися на проблеми з продовженням статусу біженця та тимчасового притулку на території Росії. За їх словами, в 2018 році замість переоформлення документів в органах МВС їм стали масово видавати на руки українські паспорти", – пише видання.

Видання зазначає, що це відбулося на тлі того, що Держдума РФ ухвалила законопроект, що спрощує отримання громадянства для російськомовних громадян колишнього СРСР.

У МВС Росії виданню повідомили, що нині понад 100 тисяч громадян України отримали в Росії тимчасовий притулок, а громадянство РФ з 2014 року набули понад 300 тисяч українців.

Але, самі українці розповіли "Комерсанту", що з 2018 року громадянам України, які звернулися з проханням продовжити статус тимчасового притулку, почали повертати українські паспорта.

"Термін притулку закінчився у вересні, ми подали документи в липні, нам подзвонили з управління МВС:" Приїжджайте в Білгород, рішення прийнято ". Ми були впевнені в позитивному результаті, але в управлінні МВС нам повернули українські паспорти і видали повідомлення про відмову продовжити тимчасовий притулок", – розповіла виданню Світлана Блохіна, яка втекла до Росії з Докучаєвська у 2014 році.

Керівник мережі "Міграція і право" Світлана Ганнушкіна розповіла виданню, що до неї останнім часом постійно надходять аналогічні звернення від українських громадян.

"Були випадки, коли людей, які брали участь в ополченні (терористи "ЛДНР", – ред), а потім були взяті в полон, пройшли через обмін і опинилися в Росії, рішенням суду виселяли на Україну", – розповіла жінка.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: