fbpx
Сьогодні
Фото 12:55 29 Жов 2018

У Міноброни вшанували пам'ять військових, які полягли на Сході

На території Міністерства оборони України відбувся ранковий церемоніал вшанування українських героїв, які загинули цього дня в різні роки внаслідок російської агресії на Донбасі.

Про це передає прес-центр Міноборони.

У ранковому церемоніалі вшанування полеглих взяли участь перший заступник Міністра оборони України Іван Руснак, представники Міністерства оборони, Генерального штабу, офіцери та працівники структурних підрозділів Міноборони, військовослужбовці Київського гарнізону, родичі та близькі загиблих захисників України.

Присутні вшанували пам'ять захисників України, які віддали життя заради миру в Україні. Щоденний поминальний ритуал здійснюється ударами дзвону, залежно від кількості загиблих у цей день.

"Сьогодні, 29 жовтня, Дзвін прозвучав одинадцять разів..", – йдеться у повідомленні.

29 жовтня 2014 року загинули: підполковник Загребельський Юрій Олександрович, капітан Григор Руслан Петрович, старший солдат Калиновський Олександр Геннадійович, старший матрос Корнєв Артем Ігорович, солдати Авраменко Андрій Миколайович, Геш Євген Іванович та Сергієнко Костянтин Павлович.

У цей день 2015 року віддали своє життя в ім'я Батьківщини: солдати Артеменко Анатолій В'ячеславович, Майоренко Станіслав Олексійович та Ковальський Тарас Володимирович.

У цей день 2016 року загинув солдат Волков Юрій Васильович.

"Повік не забудемо подвиги Героїв, які віддали свої життя за майбутнє України!" Вічна пам'ять Героям, які полягли в боях за нашу вільну, незалежну Україну! Вічна їм Слава!", – йдеться у повідомленні.

Зала пам'яті захисників України створена на вшанування пам'яті військовослужбовців Збройних Сил України, які загинули за свободу, незалежність і територіальну цілісність України, світовий мир та порядок. Її спеціально розташовано таким чином, щоби й військовослужбовці, працівники Міноборони та Генерального штабу, й пересічні громадяни могли зайти до Зали та віддати шану своїм захисникам.

Біля споруди Зали пам'яті облаштовано церемоніальний майданчик із Дзвоном Пам'яті та Стеллою, у якій вмонтовано осколки снарядів.

Зала пам'яті — це перший і єдиний великий меморіальний проект в Україні за роки збройного протистояння російській агресії. На стінах Зали пам'яті вміщено таблички з прізвищами військовослужбовців Збройних Сил України, які загинули впродовж 1992 — 2018 років.

Дзвін Пам'яті виготовлено на пожертви небайдужих громадян.

вшанували пам'ять військових вшанували пам'ять військових вшанували пам'ять військових вшанували пам'ять військових вшанували пам'ять військових вшанували пам'ять військових

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: