fbpx
Сьогодні
14:30 29 Жов 2018

Росія відправила на Донбас кадрових військових та "козаків", - розвідка

Росія відправила на окупований Донбас підрозділи кадрових військових РФ та "донських козаків" через брак людей у бойовиків.

Про це повідомив речник Міноборони Дмитро Гуцуляк з посиланням на Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

"Зважаючи на провальну кампанію так званого призову на військову службу населення тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей, командування російських окупаційних військ комплектує особовим складом підрозділи з'єднань і частин 1 та 2 АК ЗС РФ за рахунок прибуваючих з території Росії кадрових військовослужбовців ЗС РФ та спеціальних груп так званого "Всевеликого війська Донського", – повідомив речник.

За інформацією розвідки, усі новачки, хто прибув на Донбас, перевіряються російськими інструкторами та проходять спеціальні інструктажі щодо встановлення взаємовідносин з місцевим населенням.

Зокрема, ставлення до місцевих жителів з боку прибулих "козаків" суттєво відрізняється від звичної поведінки цієї категорії осіб.

Як зазначає речник, ці особи виявляють надзвичайну зацікавленість у спілкуванні з місцевим населенням, активно просувають ідеї "руського миру", цілеспрямовано нав'язують місцевим жителям проросійські погляди та зневажливе ставленням до всього українського.

Крім того, за інформацією розвідки, ці бойовики беруть активну участь в агітаційних заходах, пов'язаних з виборами на окупованих територіях Донбасу, які заплановані на 11 листопада цього року.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: