fbpx
Сьогодні
13:52 29 Жов 2018

Понад 70% американських компаній хочуть згорнути виробництво у Китаї

Більшість компаній з американським капіталом розглядають варіант перенесення виробничих потужностей із КНР в інші країни.

Про це повідомляє Reuters.

"Понад 70% американських фірм, що працюють на півдні Китаю, розглядають питання про призупинення подальших інвестицій у країну та переміщення деяких або всіх їхніх виробничих потужностей в інші країни, оскільки торговельна війна б'є по прибутках", – йдеться у повідомленні.

У результаті торговельної війни відбулося скорочення прибутків, а також почалися проблеми з трансфером технологій та доступом до ринків.

В американських компаніях, що працюють у Китаї, вважають, що вони більше потерпають від торговельної суперечки, ніж підприємства з інших країн, згідно з опитуванням Американської торговельної палати.

Уповільнення темпів зростання другої за обсягом економіки світу відбувається на тлі торговельної війни між США та Китаєм. Протистояння триває упродовж кількох місяців та супроводжується взаємним встановленням нових імпортних мит.

Причиною конфлікту стало прагнення Дональда Трампа зменшити американське від'ємне сальдо торговельного балансу з Китаєм. Крім того, Вашингтон закидає Пекіну використання нечесних методів у торгівлі, примус американських фірм до експорту технологій у Китай, а також крадіжки інтелектуальної власності.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: