fbpx
Сьогодні
12:07 28 Жов 2018

Зрив опалювального сезону у Сумах: 80 тисяч людей сидять без тепла

У пятницю, 26 жовтня, на сесії Сумської міськради мер Олександр Лисенко і його профільний заступник з питань житлово-комунального господарства Олександр Журба повідомили, що ПАТ "Сумське НВО" (один з найбільших в Україні та Європі машинобудівних комплексів з випуску устаткування для нафтової, газової, атомної та хімічної промисловості) має заборгованість по газу і перед приватним трейдером, і перед НАК «НАФТОГАЗ». Про це повідомляє Sumy.Today.

У той же день Сумська міськрада проголосувала за затвердження договору поставки теплової енергії від ТОВ «Сумитеплоенерго» ПАТ «Сумське НВО».

Згідно договору, Сумська міськрада є поручителем між сторонами за розрахунками за тепло. Однак в ньому йдеться лише про бюджетну сферу – школи, дитсадки, лікарні. А житловий фонд в зоні відповідальності КВПУ не отримає тепло від «Сумитеплоенерго».

Переговори в Києві не привели до бажаних результатів: компанія «Сумитеплоенерго» не отримала дозволу тимчасово, до вирішення проблем з газом у КВПУ подавати тепло його побутовим споживачам.

"Вчора приїхав з Києва, обійшов всі офіси: і газотрейдера, і акціонерів, які керують нашим заводом. Переговори з усіма проводив і в ВР і в НКРЕ ми були. Ми не знайшли розуміння в питанні тимчасового переходу (до мінус трьох) теплоносія на житловий сектор. Чи не отримали згоди НКРЕ, тому що різні тарифи, субсидії, держбюджет. Це велика проблема. Ми сьогодні не можемо допомогти прямими вливаннями коштів заводу за комерційний газ", – повідомив мер Сум Олександр Лисенко на позачерговій сесії 26 жовтня, передає dancor.sumy.ua.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: