fbpx
Сьогодні
16:02 28 Жов 2018

Google вперше протестував у Венесуелі додаток для боротьби з цензурою в ЗМІ

Фото АР

Корпорація Google запустила додаток, метою якого є боротьба з цензурою по відношенню до незалежних ЗМІ, вперше протестувавши його в Венесуелі.

Про це в п'ятницю повідомило агентство Associated Press.

Згідно з його даними, додаток Intra, яке працює поки тільки на пристроях з операційною системою Android, дозволяє підключити телефон користувача безпосередньо до серверів Google. Це дає можливість користувачам обходити будь-які блокування, які встановлені місцевими інтернет-провайдерами, і обмежує можливості уряду щодо заборони доступу до певних сайтів.

За словами Джареда Коена, засновника і головного виконавчого директора Jigsaw (підрозділ Google), його команда створила цей додаток після тривалої розмови з венесуельськими журналістами, які розповіли йому про складнощі, з якими вони стикаються в Боліваріанської Республіці. "Ми не конструювали Intra (спеціально) для Венесуели, але ідея виникла після нашої бесіди з венесуельськими журналістами", — сказав Коен.

Після тестового прогону в Венесуелі додаток став доступним для всього світу. Відзначається, що з моменту запуску Intra була завантажена більше 130 тисяч разів.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: