fbpx
Сьогодні
21:44 28 Жов 2018

100-річчя державності: у Чехії відбувся масштабний військовий парад

У Чехії з нагоди 100-ї річниці створення незалежної Чехословаччини відбувся найбільший військовий парад з часів падіння комуністичного режиму. 

28 жовтня 1918 року на Вацлавській  площі була офіційно проголошена незалежність Чехословаччини. Першим президентом країни був Томаш Ґарріґ Масарик.

Як повідомляє DW з посиланням на Reuters, участь в урочистому параді взяли понад 4 тисячі військових.

у Чехії відбувся масштабний військовий парад

Європейським проспектом – однією з найбільших вулиць Праги – пройшла військова техніка: танки, артилерійські установки та бронетранспортери, військова авіація – винищувачі та гелікоптери – здійснила демонстраційні польоти.

У параді також взяли участь військові НАТО з Великобританії, Франції, Італії, США та Словаччини. Серед високих гостей на параді був присутній міністр оборони США Джеймс Меттіс.

у Чехії відбувся масштабний військовий парад

За даними Радіо Свобода, у параді було задіяно 200 одиниць техніки. В урочистостях взяли участь підрозділи чеської армії та поліції.

З нагоди свята у центрі Праги проходили ярмарки та святкові концерти, більшість музеїв та частина державних установ столиці провели дні відкритих дверей. Також у центрі Праги після тривалої реконструкції урочисто відкрили Національний музей на Вацлавській площі.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: